1.kolo FKDK vs. Spartak Police nad Metují

03.01.2015 13:45

  Domácí nastoupili do svého prvního mistrovského bez 4 hráčů základní sestavy. Postu brankáře se musel ujmout Tomáš Navrátil st., který tak vystřídal vypůjčeného Václavíka. Hra v prvních 20 minutách by se dala popsat jako testovací, hráči obou týmů si svého soupeře oťukávali, tudíž pro oko diváka nezáživná podívaná. Kalenští navíc měli problém s kombinací a zbývali jen odkopy za půlící čáru. To vše se změnilo po 20. minutě, domácím se začínala dařit kombinace zejména po krajích. Začali více využívat rychlosti svých „krajáků“ a výsledek se dostavil v 37. minutě, kdy utekl Jaroslav Jiřička a přesnou střelou k tyči překonal gólmana Vlčka. Od této doby začali domácí kralovat na hřišti a vypracovávali si pohlednými kombinacemi šance na vstřelení dalších branek. Po pěkném centru z pravé strany hlavičkoval Tomáš Navrátil ml., jeho prudkou střelu Vlček chytil, dorážku od Jana Smetany pokryli beci, balon se odrazil k J. Jiřičkovi a ten slabou, ale přesnou střelou překonal brankáře podruhé, to vše v 41. minutě. Domácí šli tedy do kabin s vedením 2:0.
    Kalenští si dobře vědomi svých slabších začátků ve druhé půli nastoupili po změně stran na pokropený trávník předzápasovou přeháňkou. Přesto se hosté dostali do dvou slibných šancí. Tu první musela likvidovat obrana skluzy ve vápně a tu druhou nakonec utnul ofsajd. Po přežití těchto dvou možností začali opět domácí utahovat šrouby. Tlak začal eskalovat v 49. minutě, kdy se trefil výborně hrající David Ježek. Od této chvíle již bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a to hrálo velmi pohledný, rychlý a útočný fotbal. V 57. minutě se balonu na středu hřiště ujal domácí středopolař Martin Bartoš a pelášil s ním k vápnu hostí, po krátkém rekognoskování pozice spoluhráčů se opřel do míče a z 20 metrů prostřelil brankáře, jemuž se nepříliš prudký míč svezl po rukavicích a nakonec spadl do šibenice. (4:0) Domácí se stále tlačili do útoku a nenechávala soupeře útočit. Po jednom z faulů v 67. minutě se exekuce míče ujal D. Ježek a z 25 metrů poslal nádhernou střelou míč do šibenice. Nádherný fotbalový moment, který diváci ocenili mohutným potleskem! Kalenský fanoušek je tvor nenasytný a dále si přál další branky. Ta poslední se dostavila v 78. minutě, kdy se tentokrát prudkou střelou opět prosadil J. Jiřička, který zkompletoval tak svůj hattrick a dovoluji si říct galapředstavení domácích v prvním mistrovském utkání.
    Kalenským tak báječně vyšel start do sezony a po prvním kole se vyhřívá na 1. místě se skórem 6:0! Doufejme, že si tak nevyplácali střelný prach, neboť je čeká v sobotu (16.8) důležité a jistě velmi náročné utkání na Baníku Žacléř.