10. KOLO MFK TRUTNOV "C" VS. FKDK

13.10.2014 17:02

MFK Trutnov "C" vs. FK Dolní Kalná 4:4 (2:2) (pen. 5:6)

Branky

  • MFK Trutnov "C": 23. Šimočko, 38.Šimočko(pen.),47. Šimočko(pen.), 69. Kulda M.(pen.)
  • FKDK: 9. Najman M., 33. Ježek D., 61. Jiříčka J.)pen.), 71.min. Jiřička J.(pen.)

Sestava

  • MFK Trutnov "C": Dřímal - Zákravský(C), Petr(80.Řehůřek), Šimočko, Drtina - Wimmer, Kárník, Klossovski, Jirka(72.Trojánek) - Kulda M., Nývlt M.(61.CHvalina)
  • FKDK: Porkert - Tauchman, Kodýtek V., Najman, Šimůnek - Hampl(84.Dohnal), Ježek, Jiřička T., Jiřička J. -Navrátil(C), Bartoš M.

Žluté karty

  • MFK Trutnov "C": 41. Klossovski, 61. Zákravský, 77. Kárník
  • FKDK: 67. V. Kodytek, 79. T.Navrátil

Hodnocení utkání

  • Jiří Kulda, vedoucí mužstva (Trutnov)

"V důležitém zápase, kdy potřebovali domácí vyhrát, aby udrželi kontakt s čelem tabulky, bohužel uhráli pouze remízu, přitom za stavu 4-3 měli možnost zvýšit, ale neproměnili pokutový kop. V penaltové loterii si hosté odváží bonusový bod. Za zmínku stojí, že se v zápase kopalo šest penalt !!!"

  • Tomáš Navrátil

"Utkání, kterému nechybělo téměř nic. Branky, šance, divácká kulisa, dramatičnost a i závěrečné penalty. Hosté působili v první půli pohyblivěji, ale jejich vedení vždy dokázali domácí hráči srovnat. Na začátku půle druhé se dostali poprvé v utkání do vedení domácí, když proměnili penaltu. Zřejmě rozhodující moment utkání měl na noze domácí matador Milan Kulda, ale jeho penaltu golman Porker vyrazil a zanedlouho na to hosté opět srovnali. Přišla ale další penalta a domácí šli opět do vedení, aby však penaltám nebyl konec, hosté vyrovnali rovněž z penalty (celkem na penalty 4:2 !!!!!) na konečných 4:4. V závěrečných "oficielních" penaltách zvítězlili hosté 6:5. Obdiv zaslouží mladý rozhodčí Smrček. Za kvalitu a odvahu, kterou na hřišti v HSM předvedl."

  • Martin Bartoš

Penaltová řežba, aneb první body z venku

Borci z „Pod Kaštanů“ v sobotu vyjeli za svým, již poslední dobou známým, sokem z okresní metropole, z Trutnova. Jak tamní uskupení hrající pod přídavkem „C“, tak i Kalenská skvadra potřebovala každý bod pro zajištění bezpečné jarní části soutěže. Trenér Jaroslav Matucha konečně mohl do své sestavy zařadit již fundovaného gólmana Vlastíka Porkerta, který si odpykal trest a podmínky pro fotbal byly jako namalované. Výborně připravený pažit doprovázela početná divácká kulisa, ve které se Kalenští fanoušci rozhodně neztratili. Fotbalové derby začalo minutou ticha za uctění památky dlouholetého Trutnovského funkcionáře.

Do utkání jsme se vrhli se vší energií a chutí potvrdit domácí výhru s Baníkem Žacléř. Již v 9. minutě rozehraný rohový kop přinesl první radost na tvářích všech Kalenských fanoušků. Míč letící z kopačky Tomáše Jiřičky se sice snesl na hlavu domácího beka, ten ale odhlavičkoval pouze do prostoru hranice velkého vápna, kde si ho jako zkušený mazák zpracoval na prsa Michal Najman a bez váhání poslal nártem „merunu“ do sítě. Prudká střela, na kterou neměl domácí brankář šanci, přinesla vedení 0:1. Dále jsme pokračovali v útočné, kombinační hře, kdy výsledkem bylo zahrávání několika rohových kopů a pár slibných příležitostí vsítit další branku. Bohužel ve 22. minutě hosté zahráli parádně míč od rohového praporku, na který si ze všech nejlépe naběhl domácí stoper Šimočko a jeho prudká a přesná hlavička zapadla do naší branky. 1:1. Od této chvíle se hra přelévala od vápna k vápnu. Dostáváme se do 32. minuty, kdy máme opět výhodu exekuce ze značky rohového kopu. Na přetažený míč si naběhl neúnavný stoper Zdenda (Dádin) Tauchman a skvěle míč vrátil do ohně, respektive na nohu v poslední době velmi bojovně hrajícího Davida Ježka. Jeho přesně mířená „placka“ strhla vedení na naši stranu. Ve 36. minutě mohl Tomáš Jiřička potvrdit Kalenské vedení, když tváří v tvář s gólmanem Dřímalem selhal a místo kýženého gólu jsme zahrávali „pouze“ rohový kop. O minutu později následovalo fatální smeknutí se Tomáše Navrátila. Domácí křídelník tak měl „dálnici“, po které se vydal na Vlastíkovu branku. Vše se ještě snažil zachránit Vít Kodytek, avšak bohužel jen za cenu pokutového kopu. Toho se ujal opět stoper Šimočko, který nezaváhal a jeho rychlá střela k tyči přinesla nerozhodný stav  2:2. Do konce prvního dějství se už nic významného nestalo.

V kabině jsme si nezapomněli připomenout naše laxní začátky druhé půle. Bohužel zůstalo jen u slov. Již ve 46. minutě se po zákroku Toma Navrátila v brankovišti Kalenské svatyně rozezněla píšťalka nekompromisního sudího.  Natažená ruka směřující na značku pokutového kopu znamenala jediné. Exekuci  si vzal na triko opět Šimočko a opět se nemýlil, čímž zkompletoval svůj hattrick. 3:2. Kalná se musela rychle vzpamatovat a začít hrát. Vytvořila si několik hezkých šancí, ty ale ke kýženému srovnání skóre nevedly. Až do 60. minuty!  Míč poskakující na hranici velkého vápna si mrštně zpracoval Tomáš Jiřička a hbitostí sobě vlastní vystartoval na bránu. Kleště, které tvořily dva domácí obránci, nedovolily Tomovi pokračovat v cestě a nemilosrdně ho poslaly k zemi. Tento přestupek ocenil hlavní rozhodčí dalším  pokutovým  kopem. Míč si na puntík postavil jmenovec Jarda Jiřička a dramatizuje utkání. 3:3. Bohužel 67. minuta přinesla další pokutový kop, kdy domácímu útočníkovi brnkl již v pádu o nohu náš stoper Zdenda Tauchman. Míč si postavil nový střelec a to útočník Kulda. Prudká střela strhla vedení na stanu domácích, tedy Trutnova.  O 2 minuty později podobný scénář jen s tím rozdílem, že stejného útočníka  podrazil v souboji o balón  brankář  Vlastík  Porkert. Kulda si znovu postavil míč na značku pokutového kopu, ale tentokrát „řekl“ hostující brankář „NE“. Chycená penalta a zachování rozdílu branek nám vlilo další bojovnou krev do žil. O minutu později, tedy v 70 minutě, Jardovi Jiřičkovi poskakoval balón u hlavy uvnitř brankoviště domácích. Trutnovský stoper ve snaze uzemnit a hlavně odpálit míč do bezpečí zasáhl míč evidentně rukou a ocenění přišlo záhy. JIŽ ŠESTÝ POKUTOVÝ KOP!!!  Míče se ujal opět Jarda Jiřička a srovnává velmi hektické a vášněmi na obou stranách překypující utkání. 84. minuta mohla znamenat strhnutí vedení na tu správnou stranu. Bohužel  přízemní  střela Martina Bartoše těsně minula domácí branku. Zbývajících šest minutek už se nic zásadního nestalo, tak přišlo na řadu pravidlo penaltového rozstřelu.

 Prvních pět borců z obou mužstev se tedy muselo vypořádat se svou vlastní psychikou a pokusit se penaltu nezahodit. Bohužel ani po 5 sadách kopů nenastal konec. Oba týmy si připsali po čtyřech úspěšných kopech. Začalo se tedy kopat vabank. Trošku nedobrovolně si musel postavit míč na značku Martin Bartoš. Naštěstí pro náš tým se trefil až neuvěřitelně přesně. Ovšem, ani domácí snajpr nezaváhal. Míč si postavil tedy „hroťák“ David Ježek. Perfektně kopnutá střela se zakymácela v bílé síti a slovo měli opět Trutnovští borci. Domácí hráč sice poslal Vlastíka Porkerta na druhou stranu, ale jeho pokus „zastavila“ branková konstrukce! Bonusový a velmi důležitý bod si tak připisuje Kalná a veze z Trutnova hned dva.

Diváků: 100

Rozhodčí: Smrček

Další zápasy desátého kola

  • Baník Žacléř vs. AFK Hronov 1:1 (Pen. 2:4)
  • Spartak Police nad Metují vs. Tatran Hostinné 4:2
  • FC Mladé Buky vs. TJ Rudník 6:2

Pohled na tabulku

Zdroj: [1] www.khfotbal.cz/soutez/detail/7162

 

Diskusní téma: 10. KOLO MFK TRUTNOV "C" VS. FKDK

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek