12. KOLO FKDK VS. TATRAN HOSTINNÉ

26.10.2014 13:04

FK DOLNÍ KALNÁ VS. TATRAN HOSTINNÉ 0:2 (0:1)

Branky
  • Tatran Hostinné: 8. (vl.) T. Navrátil, 80. (pen) Valeš
Sestava
  • FKDK: Porkert-Navrátil J., Tauchman, Navrátil T "K" ., Šimůnek-Jiřička J., Najman, Bartoš M., Hampl-Jiřička T.(46.Dědek), Ježek D.(74.Kodytek A.)
  • Tatran Hostinné: Zítko - Janouch, Hruška(46.Slavík), Rodr(70. Nossek), Polák D. - Polák R., Valeš, Kosina, Blažek, Šmucer, Jakoubek(57. Maličký D.)
Žluté karty:
  • FKDK: 44. Jiřička T., 75. Kodytek A.
  • Tatran Hostinné: 73. Polák R., 74. Valeš
Červené karty
  • FKDK: 79. Porkert
Hodnocení utkání
  • Pavel Šmucer, vedoucí mužstva Tatranu Hostinné

    Za chladného podzimního počasí se v sousedském derby utkali Kalná a Hostinné. Ve velmi bojovném zápase , s vysokým nasazením , si oba celky si vytvořili několik vydařených příležitostí na skórování. Přesto více touhy po vítězství měl hostující tým , zaslouženě si tak veze domů všechny body. Hráči si zaslouží pochvalu za předvedenou hru , bojovnost a nasazení. Nesmíme zapomenout na rozhodčí kteří řídili zápas korektně a s přehledem.

  • Tomáš Navrátil

    Na velmi těžkém terénu se hrálo před pěknou diváckou kulisou dramatické utkání, které zcela zaslouženě ovládli hráči hostujícího Tatranu. Domácím chyběla zejména ofenzivní kvalita podpořená přístupem a nasazením, odpovídajícímu důležitosti zápasu. Tatran chtěl víc a proto vyhrál, zejména jeho brejky byly doslova smrtící. Vynikající výkon předvedla trojice rozhodčích v čele s osmnáctiletým Michalem Šedivým.

  • Martin Bartoš

Kalná padla jak podzimní listí

    Vstup do utkání se jednoznačně povedl hostujícímu celku, tudíž od prvního hvizdu musí předvádět své zákroky Vlastimil Porkert. V 8. minutě se po naší pravé straně valí další útok. Prudká přihrávka od hostujícího špílmachra Jakoubka se řítila do našeho malého vápna, pro kterou si mezi beky nabíhal útočník. Dostat balón pryč od útočníkových kopaček se Tomovi Navrátilovi sice povedlo, bohužel za cenu vlastního gólu. Ve skluzu a na dlouhou nohu s tím náš kapitán mnoho jiného svést nemohl. Další infarktový moment nastal v 11. minutě. Dlouhý odkop ze hry od brankáře Zítka perfektně sehráli hosté ve stylu „mrtvého ofsajdu“, neboť útočníci ačkoliv v ofsajdové situaci se nezapojili do hry, ne však rychlonohý pravý záložník. Střílený centr na penaltu našel volného Jakoubka. Jeho „pumelice“ místo protržení obou sítí naštěstí rozduněla břevno. Z těchto počátečních křečí jsme se začali vymaňovat s postupem hry a i díky perfektním zákrokům našeho brankáře jsme se drželi na dosah srovnání. Ve 28. minutě si po faulu na Martina Bartoše postavil míč kalenský „přímákový šutér“ David Ježek. Na jeho svižnou a umístěnou střelu našel hostinský brankář pohlednou odpověď. Hra již byla vyrovnaná s šancemi na obou stranách. Střela z poza vápna našeho kapitána jen těsně profičela nad břevnem. I na druhé straně se líhlo pár možností, ale ty naše obrana spolu s brankářem udusila. Ovšem minuta 41. vše přebila. Pohledná kombinace Kalné vyústila až k přihrávce k úplně osamocenému Tomáši Jiřičkovi. Tváří v tvář s gólmanem Zítkem bohužel selhal a klička i následná střela skončila jenom na boční síti.

    Do druhého poločasu nastoupilo kalenské mužstvo bez „expressu“, který byl na vlastní žádost vystřídán. Paradoxně jsme do druhé půle vstoupili aktivněji, přímočařeji a nebezpečněji. Hned ve 47. minutě si snad poprvé do nohy přihráli středopolaři ve vosím dresu. Nakonec z toho vzešla přízemní střela Martina Bartoše na vzdálenější tyč. Ovšem hbitý brankář s tím neměl moc velkou práci. O minutu později vyzkoušel svůj střelný prach také druhý z „playmakerů“  Michal Najman. Stejně jako Tomáš Hampl v 64. minutě zamířil vedle, než byl kýžený požadavek. V 75. minutě do hry nastoupil Tonda Kodytek na pravého obránce a již v té minutě si připsal žlutý kartonek na svůj účet. O minutu později se z pravé strany vezl útok. Šikovný útočník ve vápně v souboji s Tondou a Vlastikem Porkertem ucítil kontakt a poroučel se k zemi. Stejně jako v prvním utkání na půdě Hostinného tak i v Pod kaštany, musel opustit dějství na hřišti Vlastik dříve.  Takže se do brány po dlouhé době (2 zápasy) opět postavil hráč z pole Martin Bartoš. Na penaltový puntík si míč postavil tentokrát hostující středopolař Valeš. Brankář vystihl směr střely přesně opačný a tak nepříliš umístěná střela v nepříliš vhodné výšce skončila v síti a poslala hosty do vedení již 0:2. Domácí i v deseti se snažili alespoň o kosmetickou úpravu skóre. Žádný z pokusů, k tomu nevedl.

    Hosté vyloupili Podkaštanský areál dosyta a také si to zasloužili. Předvedli kompaktnějšího týmového ducha, na těžkém terénu dokázali kombinovat a vyhrávat osobní souboje. My jsme sice lítali jako hadr na holi, ale většina našich kombinací končila na kopačkách soupeře. Pochmurnou atmosféru u domácích fanoušků tak i hráčů nezištně popsal Vlastimil Bartoš st.,  jehož slova jsem použil pro nadpis.

Diváků: 179
Rozhodčí: Šedivý
Ostatní zápasy dvanáctého kola
  • MFK Trutnov "C" vs. AFK Hronov 1:5
  • Baník Žacléř vs. TJ Rudník 3:0
  • Spartak Police n.M. vs. FC Mladé Buky 5:2

Zdroj

[1] KH fotbal, www.khfotbal.cz/soutez/rozpis/127/12/

Diskusní téma: 12. KOLO FKDK VS. TATRAN HOSTINNÉ

canada goose jackets

canada goose jackets | 02.12.2014

canada goose jackets sale

canada goose jackets sale | 02.12.2014

Přidat nový příspěvek