13. KOLO TJ RUDNÍK VS. FK DOLNÍ KALNÁ

03.01.2015 14:31

TJ Rudník vs. FK Dolní Kalná 0:2 (0:2)

Branky
  • FKDK: 10. + 20. minuta David Ježek 
Sestavy
  • FKDK: Tomáš Navrátil st. - Vít Kodytek, Zdeněk Tauchman "K", Ládislav Dědek, Jakub Navrátil - Tomáš Hampl, Michal Najman, Martin Bartoš, Ondřej Šimůnek /89-Kodytek Antonín/ - David Ježek /81-Bartoš Vlastimil/ , Jaroslav Jiřička
  • TJ Rudník: Čáp Jaroslav - Svoboda, Václavík, Čáp David/79 Vídeňský/,Brož - Hloušek/46 Parasič/, Hylmar, Víšek, Pecold-Novák/46 Horešovský/-Sucháň/52 Privara/
Žluté karty
  • FKDK: 24. Martin Bartoš, 50. Ondřej Šimůnek
  • TJ Rudník: 9. Svoboda,23. Novák,48. Sucháň,52. Václavík,70. Čáp David,72. Víšek,82. Čáp Jaroslav
Červené karty
  • FKDK: 83. Vít Kodytek
Hodnocení utkání 
  • Pavel Gašpar sekretář (domácí)

Hosté vyhráli zaslouženě jinak absolutně bez komentáře

  • Tomáš Navrátil pro KH fotbal

    Vyhráli jsme zcela zaslouženě, v prvním půli jsme byli lepším týmem, vstřelili dvě parádní branky, ale díky své ofenzivní nekvalitě jsme domácí stále nechávali ve hře. Druhý poločas patřil domácím, Ti se však do šancí téměř nedostali a navíc neproměnili ani pokoutový kop. Naopak my jsme mohli několikrát z brejků rozhodnout, ale naše finální řešení a koncovka, to je na psychologa. Utkání se bohužel absolutně nepovedlo rozhodčímu Jansovi.

  • Vít Kodytek s přispěním Martina Bartoše

    Předposlední utkání může napovědět o osudu FK DK, poněvadž pokud by klopýtla, její vidina na boje o postup, by se rázem vzdálila. Do cesty se Kalenským postavilo mužstvo z nedalekého Rudníka, který se letos velmi trápí a je na samém dně tabulky. Kalenským se v Rudníku v minulosti nedařilo, proto je čekala nemilosrdná zkouška.

    Kalenští přijeli bez 2 klíčových hráčů, T. Navrátil ml. a T. Jiřičky, a tak trenér Matucha „opět“ musel poměnit sestavu. Kalenští v úvodních minutách doslova vlétli na svého soupeře a dokázali si tvořit slibné akce. Domácí na to reagovali za cenu tvrdších faulů a rozhodčí musel již v 8 minutě dávat žlutý kartonek. Vzápětí na to Kalenští odpověděli bleskurychlým gólem, celá situace nastala od T. Hampla, který předložil míč do ulice J. Jiřičkovi, ten následně poslal pas před zkoprněného brankaře a parádní hlavičkou v podání D. Ježka posílá „Kaleňáky“ do jednobrankového vedení. Domácí však zbraně nesložili a dokázali srovnávat tempo, ale v cestě jim stála obrana hostů nebo brankář Navrátil st.. Do jedné z větších šancí se přeci Rudničtí dostali, běžela 20 minuta hry, když z nenápadné kombinace na středu hřiště vyústila v přihrávku za obranu, kde musel za záchrannou brzdu tahat V. Kodytek, kde následně odebraný útočník se ještě teatrálně skácel k zemi a dožadoval se pokutového kopu. Rozhodčí celou situace posoudil dobře a nechal hru běžet dál. Pro Kalenské mužstvo to bylo velké varování, že jednobrankový náskok stačit nebude. Dlouho se však nečekalo a Kalenští se mohli radovat podruhé, tentokrát využil zaváhání domácí obrany D. Ježek, který si narazil míč a následnou střelou k tyči posílá „Kaleňáky“ do dvoubrankového vedení. Hra se vzápětí více kouskovala a rozhodčí musel na obě strany dávat žluté karty, zejména M. Bartoše byla zbytečná, když vhazující míč pro soupeře, držel „zuby nehty“ ve své náruči. Po této lapálií mohl hříšník Bartoš zkorigovat skóre, když na středu hřiště v souboji vyhrál míč a nikým neatakovaný se valil na hranici velkého vápna, však jeho koncovka selhala a míč putoval až na ochrannou síť.  Do konce poločasu si oba celky žádnou větší šanci nevytvořili a tak stav utkání je prozatím 2:0 ve prospěch Kalenského mužstva.

    Do druhé části se lépe pustili domácí, ale přesto nenacházeli recept na překonání brankáře Navrátila st.. Běžela 49. minuta a obrovskou šanci Kalenských pohrdl J. Jiřička, když trefuje domácího brankaře jen do náruče. Pak se zas hra kouskovala a opět se žlutilo, tentokrát za tvrdší faul si žlutý kartonek odnáší O. Šimůnek. I soupeř nebyl pozadu a inkasoval další 2 ne-li 3 žluté kartonky. Následovali další „kuriózní“ konflikty, kde s velkým štěstím se obešel bez trestu V. Kodytek. „Naštěstí“ pro něho, daný hráč střídal a mohl se plně soustředit na hru. V 67. minutě si o slovo řekl opět M. Bartoš, který ho vybídl T. Hampl, bohužel i jeho další rána končí na ochranné síti. K největšímu zlomu přišlo v 71. minutě hry! Celá situace začala vyhraným soubojem L. Dědka, který poslal míč na Hampla, ten o něho blesku-rychle přišel, ale jeho zaváhání napravil Kodytek, kde vyslal D. Ježka, ten předkládá osamocenému J. Jiřičkovi, který celou situaci bral na sebe, trestuhodně mine branku domácích. V 80. minutě mohl upravit skóre i M. Najman, když střelou z první těsně minul branku domácích. K velkému dramatu se mohlo uskutečnit v 83. minutě. Rudnický nájezd nedovoleným zákrokem zastavil M. Najman, přišel trest v podání pokutového kopu a zároveň červené karty. Světe div se, červenou kartu získává hráč Kodytek, rozhodčí byl toho názoru, že celý „přestupek“ spáchal tento zmiňovaný hráč. Rudnický kapitán si tedy postavil míč na značku pokutového kopu. V té chvíli dělilo snížení náskoku hostů na rozdíl jediné branky pouze 11 metrů pažitu a žijící legenda Tomáš Navrátil st. Mrštným skokem ke své levé tyčce přesně vystihl směr kopu a fantasticky, nejen že vytěsnil míč na roh, ale také udržel dvoubrankové manko, které znamenalo utonutí rudnických myšlenek na nějaký zvrat. Do konce dějství se už žádná větší šance neurodila a tak si Kalenští připisují důležitou výhru.

    Z pohledu hráče se jednalo o velkou bitvu, která nabídla dva rozdílné poločasy. Ten první sice ovládli hosté, ale ten druhý stál, jak občas prohlásí realizační tým B. mužstva, „za pár facek“. K nějakému pohlednému fotbalu zabraňoval i nejistý a dosti vystresovaný sudí Jansa. Ten si možná spletl fotbalové utkání s rozdáváním sejmutých karet při mariáši, neboť takovou kanonádu jsme dlouho neviděli. Kalná si uchovala šanci na postup a vše se rozřeší v sobotu Pod Kaštany!

Rozhodčí: Jansa

Diváků: 99

Další utkání
  • FC Mladé Buky vs. Baník Žacléř  1:1  (PK3:1) 
  • Tatran Hostinné vs. AFK Hronov  2:0
  • TJ Spartak Police vs. MFK Trutnov "C" 6:1
Pohled na aktuální tabulku

Zdroj a více informací na

[1] www.khfotbal.cz/soutez/rozpis/127/13/