14. KOLO FKDK VS. FC MLADÉ BUKY

03.01.2015 14:32

FK DOLNÍ KALNÁ VS. FC MLADÉ BUKY 1:1 (1:0) pen. 5:6

Branky:
  • FKDK: 23. David Ježek
  • FC Mladé Buky: 77. Haider
Sestavy:
  • FKDK: T.Navrátil st.-J.Navrátil, Tauchman, T.Navrátil ml., Dědek-Hampl(55.T.Jiřička), Najman(75.V.Bartoš), M.Bartoš, Šimůnek-J.Jiřička, D.Ježek
  • FC Mladé Buky: Koščál-Bečka, Minařík(55.Kvíčala), Brhel, Kahoun-Hrubeš, Doležal, Tošovský(57.Tošovský), Jurík-Machalík, Ruml
Žluté karty
  • FKDK: 86. T. Navrátil ml.
  • FC Mladé Buky: 20. Brhel, 54. Bečka, 85. Jurík, 86. Kvíčala
Hodnocení utkání
  • Tomáš Navrátil st.

Zasloužená remíza.

  • Vít Kodytek

    Poslední velkolepá bitva o postup do jarní části. V cestě stojí tým z Mladých buků, se kterými Kalenští mají špatnou vzájemnou bilanci. Povede se trenérovi Matuchovi dostatečně motivovat svůj tým, který by pokořil svého soupeře?! Zajímavou událostí je taky, že utkání bude řídit hlavní rozhodčí paní Blažena Kánská, a bude jistě zajímavé, jak si se vším poradí.

    Zápas se chýlí ke svému začátku a oba celky jsou připraveni sehrát poslední podzimní zápas. Již ve druhé minutě měli hosté z Buků první obrovskou příležitost. Parádně načasovaný centr zaskočil strnulého L. Dědka, který opomenul útočícího hráče, jenž dokázal před svatyní T. Navrátila naservírovat nebezpečný centr, kterým jeho spoluhráč pohrdl. Vzápětí se hra přelévala z jedné strany na druhou a domácí byli blízko ke kontaktní brance. Zejména mladičký hráč O. Šimůnek dokázal své technické kvality, když sám proklouzl až na hranici velkého vápna, kde mu utekl „kulatý nesmysl“, ale netrvalo dlouho a ke střele ho vybídl sám hostující brankář, když ho špatně chytil. Bohužel O. Šimůnek už brankáře obstřelit nedokázal. Ve 12. minutě mohl být slavný veterán Z. Tauchman. Nejprve D. ježek vybojoval z těžké pozice rohový kop, sám se ho ujme a krásným centrem nalézá Z. Tauchmana, který těsně přestřeluje svatyni hostů. Hosté se těžce dostávali z tlaku Kalenských, tak za cenu faulů se snaží domácí zastavit.  Ve 20 minutě toho však mohli litovat, poněvadž jeden z přímých kopů vybojuje D. ježek, který poslal O. Šimůnka k rohovému praporku, ten následně posílá míč před malé vápno, kde stojí připravený J. Jiřička, ale bohužel též přestřeluje svatyni hostů. Záhy přichází další faul v podání přímého kopu pro domácí, tentokrát až před velkým vápnem, zhruba 20 metrů od brány. Toho se ujímá D. Ježek, který nepohrdl s touto příležitostí a posílá domácí do jednobrankového vedení! Stejnou situaci měli i hosté ve 32 minutě, když ošklivým skluzem J. Navrátila, doslova „sestřelil“ hostujícího útočníka před velkým vápnem, hříšník unikl „jen“ s domluvou. Hosté však tuto příležitost nevyužili, respektive proti byl domácí brankář T. Navrátil st., který střelu k tyči skvěle zneškodnil. Domácí se však nepoučili a vybírali si své slabší chvilky. Dále ve 42 minutě chyboval další jmenovec od Navrátilů, když prohrál hlavičkový souboj a nechal pláchnout hostujícího útočníka, který vybídl za cenu jesliček Z. Tauchmana, svého spoluhráče, ale celou situaci napravuje až sám Navrátil st., jenž brilantní zákrokem zpacifikoval přízemní střelu k tyči. Do konce prvého poločasu se již stav neměnil a tak domácí budou ve druhém dějství hájit jednobrankový náskok.

    Druhá část hry nám též přinesla velkou podívanou, poněvadž se hra přesouvala ze shora dolů a naopak, ale však branky se neurodili na žádné straně. Blíže k tomu měli domácí, už v 50 minutě trefuje boční síť D. Ježek, opět minut později krásnou kombinaci v podání J. Jiřičky a M. Najmana, kde poslední jmenovaný trefuje vyběhnuvšího brankáře. Trenér Matucha si vyžádal střídání, za méně výrazného T. Hampla přichází rychlonohý T. Jiřička, jenž dovede posílit útočné řady. Tento tah se zdál velmi užitečný, poněvadž Kalenští svého soka dokázala uzavřít před jejich velké vápno a hrozit z řadu centrů a kombinací. Tahle situace trvala do 70 minuty, pak přišlo něco nevídaného. Vše nastalo z nenápadného centru za obranu domácích, kde lehce vázla komunikace mezi rodinkou T. Navrátilů, čehož využil útočník hostů a se snahou zakončit posílá míč vedle tyčky brány. Obou aktérům se ulevilo, ale přesto si vyměnili řadu slov. Největším zlomem byla 75 minuta, kdy o rozhodnutém zápase, měl na kopačce domácí hráč M. Najman, jenž si naběhl za zkoprnělou obranu hostů pro nacentrovaný míč v podání M. Bartoše, ale jeho střela se zastavila na brankové konstrukci brány. Poté mohlo být vyslovena stará známa fráze: „nedáš, dostaneš“, což se shodou okolností stalo v 78 minutě. Domácí se po vyrovnávací brance snažili platonicky útočit ze všech sil, ale to už si hostující celek nenechal uniknout a mohl popřemýšlet o řadu protiútoků, kterým by zatloukli poslední hřebík do Kalenské „rakve“. V 87 minutě hru doprovázela menší strkanice, kterou záhy paní Kánská blesku-rychle ukončila a aktérům vysázela žluté karty. Do konce hrací doby se už jen dohrávalo a tak obě mužstva se rozcházejí smírně, kde je bude čekat penaltový rozstřel. Ten nakonec ovládli Mladobučtí, který proměnili všech šest střel, a za Kalenské se netrefil akorát T. Jiřička. I přesto se domácí mohli radovat z „postupu“, poněvadž tým z Hostinného prohrál v Trutnově a na úkor jeho se Kalenský tým posouvá na čtvrtou postupovou příčku!!!!

Diváků 110

Rozhodčí: Blažena Kánská

Další zápasy I.B. třídy
  • MFK Trutnov "C" vs. Tatran Hostinné 3:2
  • AFK Hronov vs. TJ Rudník  1:0
  • Baník Žacléř vs. Spartak Police nad Metují 3:2
Pohled na konečnou tabulku I.B třídy

Zdroj

[1] KH Fotbal

www.khfotbal.cz/soutez/rozpis/127/14/