2.kolo Baník Žacléř vs. FKDK

03.01.2015 13:46

Baník Žacléř - FK Dolní Kalná "A" 3:1 (3:1)

Branky: 2.Ondráško, 11.Kotyk, 38. Kotyk (vlastní Tauchman) - 34.T.Navrátil ml.
Sestavy:
Žacléř: Volhejn - Herman, M.Vít, Knap, T.Skála - Franze (65.Cvik), Kotyk (77.M.Skála), Ondráško, Kovačík - Špecián (90.Antl), L.Vít (85.Polák)
FKDK: T.Navrátil st. - V.Kodytek, Tauchman, Smetana, Dědek - J.Jiřička, M.Bartoš (88.J.Navrátil), Dohnal (55.Najman), T.Navrátil ml. - D.Ježek, T.Jiřička
ŽK: 2:3 (L.Vít, Knap - M.Bartoš, T.Jiřička, T.Navrátil ml.)
Rozhodčí: Kout
Diváků: 80 (20 z Kalné!)

Hodnocení obou týmů:
Vlastimil Honek (domácí):

Prvních dvacet minut patřilo našemu mužstvu. Výsledkem našeho tlaku byly dvě rychlé branky. Hosté poté hru vyrovnali hru a ve 34. minutě vstřelili kontaktní branku. Přidali i druhou, jenže do vlastní sítě, a tak jsme šli do kabin s dvoubrankovým vedením. To jsme si ve druhé půli ohlídali, nutno říct, že druhá půle byla slabší té první, a to z obou stran. Své mužstvo dnes chválím především za přístup, bojovnost a hlavně nasazení, v tom jsem viděl oproti minulému utkání ten největší rozdíl.

Tomáš Navrátil st.(hosté):

Prohráli jsme zcela zaslouženě, a to na plné čáře a na všech frontách. Zklamali jsme po stránce trenérské, při bránění jsme dělali chyby jak začínající žáčci, chybělo nám srdíčko a při hře dopředu nám chyběla fotbalová kvalita a hlavně jsme byli neproduktivní. V první půlhodině jsme se prezentovali nebojím se použít slovo tragickým výkonem, a to ve všech řadách. Po jedenácti minutách hry jsme prohrávali z ničeho 2:0 a byli jsme zralí na ručník. Teprve po dvaceti minutách hry jsme se poprvé dostali za půlící čáru, a hned první naše šance skončila brankou. David Ježek tvrdě vystřelil, gólman Volhejn jeho střelu jen stěží vyrazil, Navrátil junior si míč zpracoval na prsa a zamířil přesně pod břevno-2:1. Ale po několika málo minutách kopal rohový kop domácí kapitán Kotyk a míč se po trojí (!!!) teči kalenských hráčů ocitl v brance-3:1. V poslední minutě první půle měl gólovku na noze David Ježek, ale zbrkle přestřelil. Druhý poločas vyhráli jednoznačně hráči Dolní Kalné, ale bohužel jen na držení míče. Ale platonický, naivní tlak k ničemu nevedl, dvě, možná tři šance kalenští nevyužili. Domácí neustále hrozili z brejků, ale ani oni již se střelecky neprosadili. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácího Baníku.

Ze stránek KH fotbal:

V sobotu sehráli druhý zápas doma fotbalisté Žacléře, kteří v tom prvním branku nedali, naopak soupeř z Dolní Kalné jich dal doma šest. Hostům se vrátil Tomáš Jiřička, svěřenci Vlastimila Honka chtěli napravit zaváhání s Trutnovem "C". A Baníku se náprava podařila díky výhře 3:1 (Kotyk, Ondráško, vlastní - T.Navrátil ml.). Žacléřský lodivod tentokrát chválil: "Své mužstvo dnes chválím především za přístup, bojovnost a hlavně nasazení, v tom jsem viděl oproti minulému utkání ten největší rozdíl." Zápas sledovalo 80 diváků.