5. kolo Tatran Hostinné vs. FKDK

03.01.2015 14:22

Zde můžete psát...

Tatran Hostinné - FK Dolní Kalná "A" 3:1 (1:1)

Branky
  • Tatran Hostinné: 14. Nossek , 84. Valeš , 90. Rodr
  • FKDK: 20. Najman
Soupisky
  • Tatran Hostinné: HorákJ. - Janouch, Slavík, Rodr, Polák R. - Nossek, Kosina, Blažek, Valeš, Šmucer, Jakoubek(20. Maličký, 58. Hruška
  • FKDK: Porkert - Bartoš, Tauchman, Kodytek V., Šimůnek - Kohout, Najman(84. Strnádek), Dohnal(55. Kodytek A.)Jiřička J., Ježek(86.Jiřička T.), Běhounek(78.Navrátil J.)
Žluté karty
  • FKDK: 58. Běhounek, 74. Kohout, 93. Jiřička
Červené karty
  • FKDK: 84. Porkert
Hodnocení utkání
  • Pavel Šmucer, vedoucí mužstva (domácí)

Velmi bojovné a vyrovnané utkání, které domácí rozhodli až v samém závěru zápasu.

  • Tomáš Navrátil st.

Za nádherného počasí a před parádní diváckou kulisou se hrál bohužel oboustranně slabý fotbal. Na obou stranách byla spousta absencí a tak již při pohledu na úvodní sestavy divák jen nevěřícně kroutil hlavou. Domácí začali utkání aktivněji a ve 14. minutě se dostali rychlým a důrazným Nosskem do vedení. O šest minut později srovnal Najman, který trefil pěkně z voleje přihrávku Dohnala. Ve 35. minutě kopali domácí penaltu po sice nezaviněném, ale zcela jasném faulu Bartoše, ale golman Porkert se vyznamenal a střelu k tyči vyrazil. To už na hřišti nebyl domácí špílmachr Jakoubek, který již ve 20. minutě odstoupil pro zranění stehenního svalu. Druhý poločas byl bojovný a zcela vyrovnaný, ale téměř bez šancí. Až v 72. minutě napřáhl Jarda Jiřička a po pěkné individuelní akci trefil břevno. Když už vše směřovalo k zaslouženým penaltám, vzal si slovo psychicky labilní pomezní rozhodčí, jakýsi přistěhovalec z Pardubického kraje, Tomáš Bouz. Ten nejprve vyhrožoval našemu kapitánovi, veteránu Tauchmanovi, ať se uklidní, že tady stejně nevyhrajeme, že se o to postará, aby svá slova o několik minutek později realizoval. A bohužel v 84. minutě se tak stalo. Domácí kopali trestňák, míč skončil na zdi a dorážku Valeše brankář Porkert na brankové čáře nadvakrát chytá. Nohy má sice za brankovou čarou, míč je však jednoznačně před ní. K údivu všech pomezní Bouz letí jak pominutý k půlící čáře s praporkem mířícím šikmo k zemi. Hlavní rozhodčí píská a jde se ptát Bouze, co se stalo. Ten mu řekl, že míč byl za brankovou čarou a hlavnímu Vlachýnskému nezbývá, než branku - nebranku uznat. Hosté se na vlastní slabostí ukojeného Bouze sesypali jak vosy, ale výsledkem byla jen červená karta pro golman Porkerta, který jen rozhodčího oslovil pravdivým výrazem. Nevím, co si chtěl pomezní Bouz dokazovat, ale z jeho postavení, cca 12 metrů od brankové čáry, nebylo možno v žádném případě vidět a objektivně posoudit, zda míč přešel či nepřešel brankovou čáru. A nebo byl pod nějakým vlivem, to pak člověk dělá věci ... Do branky se na posledních pět minut postavil Víťa Kodytek, otřesení hosté už se na žádný tlak nezmohli, naopak domácí udeřili v nastavení ještě jednou. Netrefil se ale jak je uvedeno v zápise Rodr, ale výstavním vlastencem Tonda Kodytek, který bratrovi poslal nechytatelnou navštívenku pod břevno. V remízovém zápase tak hosté prohrávají 3:1. Hostující diváci, a že jich bylo minimálně šedesát, nenechávají na rozhodčích niť suchou, domácí jen nevěřícně kroutí rameny, jak přišli k výhře. Opět se bozhužel potvrdila slova mého trenérského kolegy, že největší slabinou českého fotbalu jsou rozhodčí.

Diváků: 250

Rozhodčí: Vlachynský