6. KOLO FKDK vs. TJ Rudník

14.09.2014 10:05

FK Dolní Kalná vs TJ Rudník 6:2 (3:0)

Branky

  • FKDK: 8. 37, 50 (pen.) Jaroslav Jiřička, 12. Ondřej Šimůnek, 55. (pen.) Tomáš Navrátil ml., 80. Michal Najman
  • TJ Rudník: 72. (pen.) Novák, 85. D. Čáp

Soupisky

  • FKDK: T.Navrátil st.-V.Bartoš, Smetana, Tauchman, V.Kodytek-J.Jiřička, T.Navrátil ml.(81.J.Navrátil), Najman, O.Šimůnek-T.Jiřička(80.Kohout), D.Ježek(74.A.Kodytek)
  • TJ Rudník: Sahánek-Beláň, Stránský(55.Barát), Pecold, Václavík, Jebavý(63.Putrovec), Novák, Sucháň(75.Parasič), Čáp, Trejbal(80.Horešovský), Brož

Žluté karty

  • TJ Rudník: 61. Václavík, 74. Novák

Hodnocení utkání

  • Pavel Gašpar, sekretář (hosté)

Velká marodka ovlivnila naši hru.Domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli.

  • Martin Bartoš

    Dolnokalenský brankostroj, aneb. jak jsem se stal divákem

Kalenští borci, rozhořčeni po derby s nedalekým Tatranem, se rozhodli potěšit oko kalenského diváka a vyšlo jim to bezvadně. Domácí se ujali vedení již v 8. minutě. Tomáš Jiřička poslal střílený centr do vápna, nejrychleji ze všech se zorientoval Jarda Jiřička a nakonec nadvakrát uklidil míč do brány. Ve 12 minutě po ose Najman-Ježek zvyšoval zelenáč ve „vosím“ dresu Ondřej Šimůnek. Minuta 29. Čas,  kdy se všem zatajil dech! Domácí brankář, který byl nešetrně atakován hostujícím hráčem, se ve výskoku přetočil a bezvládně padl lopatky na zem… Naštěstí po několika vteřinách v bezvědomí se Tomáš i díky pomoci hostujícího hráče-medika zotavil a mohl nadále pokračovat v utkání. Kalná neopouštěla od ofenzivní kombinační hry a výsledkem byl již 3. gól do sítě Rudníku, kdy si vzal slovo opět Jarda Jiřička a s pomocí žonglování s balonem překonal hostujícího gólmana Sahánka. Tímto rozdílem skončila úvodní petačtyřicetiminutovka.

Ani ve druhé části se „brankostroj“ nezastavil a v 50. minutě po nešikovném zákroku obránce na Toma Jiřičku ve vápně se kopala penalta. Exekuci si téměř jako vždy bere na triko muž bez nervů Jarda Jiřička. S přehledem umístěná penalta přinesla vedení 4:0 a zpečetila Jardův hattrick. V 55. minutě byl znova faulován ve vápně domácí středopolař Michal Najman. Penaltu si vzal na starosti novopečený kapitán Tomáš Navrátil mladší. Neomylná střela do pravého růžku branky znamenala vedení již 5:0! Atraktivní podívaná pokračovala i v minutě 65. Centr Toma Navrátila si našel David Ježek a jeho hlavičce chyběli centimetry k rozjásání kalenských fanoušků. Domácí již ukojeni luxusním náskokem přenechávali otěže hry hostům. Po faulu, nyní již v domácím vápně, se kopala penalta na Navrátila staršího. Proměněná penalta korigovala stav na 5:1. V 80. Minutě Tomáš Jiřička dostál své pověsti o „expresu“ a všem ukázal, jak rychle mu kmitají lýtka. Tomáš, po krásném uvolnění a přesprintování dalšího beka, předložil balón Michalu Najmanovi a ten se do odkryté klece nezmýlil. Parádní fotbalová akce, kterou početné kalenské publikum ocenilo mohutným potleskem! 88. minuta přinesla po kombinaci hostujících hráčů finálovou korekci stavu na 6:2.

Utkání, dle mého názoru, suverénně odřídili trio sudích Styblík, Erlebach a Vitvar.

  • Tomáš Navrátil

Zasloužené vítězství našeho mužstva, o výsledku bylo rozhodnuto již po prvním poločase, ale mělo to být ne tři, ale minimálně šest nula. Měli jsme výrazný tlak, šance, trefovali tyče. Druhý poločas zahájili hosté aktivněji se snahou s výsledkem něco udělat, ale dvě jasné penalty je opět srazili na kolena, poté se již zápas jen dohrával a domácí se příliš nevyznamenali, když si nechali vstřelit dvě branky, nicméně i oni v závěru ještě jednu přidali po nejhezčí akci utkání v podání Tomáše Jiřičky se do prázdné branky trefil Michal Najman. Kalenský divák ale odcházel nadmíru spokojen. Já osobně nadřazuji nad výsledek, to, že jsem přežil hrůzostrašný pád na hlavu a podruhé jsem se narodil. Protihráči Lukáši Novákovi děkuji za poskytnutí okamžité odborné pomoci.

Diváků: 124

Rozhodčí: Styblík

Diskusní téma: 6. KOLO FKDK vs. TJ Rudník

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek