9. KOLO FKDK VS. BANÍK ŹACLÉŘ

03.01.2015 14:26

Zde můžete psát...

FK Dolní Kalná vs. Baník Žacléř 4:1 (2:1)

Branky

  • FKDK: 32. J.Jiřička, 44. V.Kodytek, 65. Tauchman, 76. Hampl
  • Baník Žacléř: 14. Ondráško

Sestavy

  • FKDK: M.Bartoš -V.Kodytek (85.V.Bartoš), Tauchman, T.Navrátil, Dědek -J.Jiřička, Najman, Hampl, Dohnal (51.O.Šimůnek,86.J.Navrátil)- T.Jiřička (80.A.Kodytek), D.Ježek(90. M.Lukeš)
  • Baník Žacléř: Volhejn -Herman, Baše (79. Kubeček), Knap, T.Skála - Mádle, Hradecký (69. Cvik), Kotyk, Ondraško - L.Vít, Špecián.

Žluté karty

  • FKDK: 34. Najman, 60. T.Navrátil, 68. Dědek
  • Baník Žacléř: 23. L.Vít, 30. Herman

Hodnocení utkání

  • Vlastimil Honek, trenér (hosté)

Utkání jsme do 30. minuty ovládali a měli přidat druhý gól. Místo toho jsme vlastními chybami nabídli domácím všechny góly.

  • Martin Bartoš

Kalenská tvrz opět odolala, aneb „Horníci“ nevyrubali ani bod

    Po dvou týdnech odmlky, kdy áčko cestovalo po kraji hradeckém, se opět „pod kaštany“, se skvělou diváckou kulisou uskutečnilo velmi důležité utkání ohledně boje o postupové příčky. Do brány se musel  stáhnout původním povoláním záložník M. Bartoš.

    Do utkání jsme vstoupili velmi zbrkle a často jsme kazili. Takže již od počátečního hvizdu naše obrana hasila jeden požár za druhým. V 9. minutě začínalo být již „ouzko“, neboť z hranice velkého vápna se na nás kopal přímý kop. Střelec si mohl vybrat, do které růžku svůj pokus pošle, naštěstí se trefil do sítě zelené, tedy podpůrné pro střely mimo branku. Po tomto vykřičníku jsme se dali trochu do kupy. Kombinace se zpřesnila a naše útoky již začínali mít konstruktivní charakter. Ve 13. minutě si míč k exekuci postavil David Ježek. Jeho „pumelice“, vyslaná dobrých 6 metrů od hranice velkého vápna, obstřelila hostující živou zeď a přesně zamířila do levého dolního rohu brány. Hostující brankář Volhejn, znám svou hbitostí, se bleskově přesunul a parádní střelu ještě hezčím zákrokem skryl do svého „koše“. V 15. minutě hostující středopolař využil  špatné komunikace domácí obrany a poslal dlouhý pas na nabíhajícího forvarda Ondráška. Šikovný útočník obehrál dva domácí beky a na můj výběh si poradil skvěle. Píchnutím balonu „hanákem“ jehož trajektorie vedla přesně mezi mé padající nohy, znamenala vedení hostů 0:1.  Ve 28. minutě si balón vesele skotačil na břevně kalenské branky. V této minutě by se krve kalenského diváka nedořezal. Nakonec míč pobral rozum do hrsti a překulil se za autovou čáru znamenající odkop od brány. Za domácí zahrozil „express“ Tomáš Jiřička. Jeho rychlost a důraz působil značné zkraty v baníkovské obraně a nebýt skluzů na poslední chvíli, či výborných vyběhnutí gólmana, skóre by bylo již dříve srovnané. Dostáváme se do 32. Minuty, domácí kopají roh, exekuci si bere na starost Tom Jiřička, prudký centr si nachází jmenovce Jardu Jiřičku a ten jako mistr zakončil patou. Nechytatelná teč přinesla srovnání na 1:1 a velikou radost v srdci kalenských diváků. Ta pookřála ve 35. minutě. Hosté si opět postavili míč na hranici vápna. Obstřelený míč mířil k mé pravé tyči. Naštěstí míč vytěsněný konečky prstů se odkutálel mimo brankoviště. Ve 44. minutě se pravý bek Vít Kodytek osamocen jako lovec z tajze ujal míče na vlastní půli a šněroval si to na gólmana Volhejna. Snaživší se beci toho BEKA zastavit odpadali jako uschlé švestky a najednou se zjevil na hranici malého brankoviště. Bez bázně a hany míč vypálil pod břevno. 2:1. Kalná odcházela do kabin tedy spokojena.

    Ve druhém poločase jsme si opět vybrali slabší začátek. Tudíž se hrálo blízko mé svatyně. Naštěstí pár zákroků rukavicemi, či obětavé blokování střel hráči z pole znamenalo zachování poločasového výsledku. V 61. minutě si náš kapitán vysloužil za faul žlutý kartónek a následovala nebezpečná standartní situace. Při nepřehledné situaci v našem vápně nakonec ťukl jako poslední do balónu Tomáš Hampl. Jeho „střelu“ jsem se štěstím zlikvidoval. 75. minuta nabídla rohový kop, jehož exekuce se opět ujal Tomáš Jiřička. Centr výškou, razancí a směrem splňoval ty nejpřísnější kritéria. Ve správný čas a na správném místě si na něj počíhal ofenzivně laděný stoper Zdenda Tauchman. Parádní hlavička se otřela o tyč a po anglicku zapadla do baníkovské sítě. (3:1) Nádherně sehranou akci ocenili diváci bouřlivým potleskem a Zdenda se jim odvděčil fotogenickým skluzem po pažitu. Hosté frustrováni z vývoje utkání se začali uchylovat chvilkama až k nebezpečným faulům, které stály krvavý šrám na hlavě bojovníka Davida Ježka. Opět se ukázal charakter kalenského druhu fanouška a to touha po další brance. Ta byla vyslyšena v 78. minutě. Výborné dotírání na soupeřovu rozehrávku mělo za následek bezmocný odkop hostujícího gólmana u rohového praporku do středu hřiště. Tomáš Hampl míč utlumil, podíval se na prázdnotou zející bránu a vystřelil. Střela s rotací nabírala kurz na tyč popřípadě ven z brány. Proti byl gólman Volhejn, tygřím skokem si míč sklepl do brány a postaral se tak o navýšení skóre na 4:1. Obrovská radost a nadšení zavládlo pod kaštany. Dokonce taková, že malý Alánek Aladin Ryšálek (2) překonal všechny bezpečnostní bariéry a vběhl na hřiště. Humorná scéna ovšem nijak neovlivnilo chod hry. Po zbytek času již domácí kouskovali hru a počkali si na konečný hvizd hlavního sudího.

    Utkání, které nabídlo bojovnost, pohledné zákroky, akce a parádní góly potěšilo nejednoho diváka. Kalná tak doma hájí 100% úspěšnost a připisuje si tři velmi důležité body.

Diváků: 125

Rozhodčí: Ludvík

Další zápasy devátého kola

  • TJ Rudník vs. MFK Trutnov "C" 2:4
  • Tatran Hostinné vs. FC Mladé Buky 6:2
  • AFK Hronov vs. Spartak Police nad Metují 1:3

Pohled na aktuální tabulku

více na: www.khfotbal.cz/soutez/rozpis/127/9/

Fotografie od Oldy Horáka si můžete prohlédnout na dkfotbal.rajce.idnes.cz/FKDK-Banik_Zacler_4-1/