Libotov z Dolní Kalné bez bodu

23.09.2014 09:52

FK Dolní Kalná "B" : FC Libotov 4:2 (3:0)

Branky: Ježek M. 2x, Kodytek A., Šimůnek J. - Pitro, Haase

ŽK: 1:0 (Kodytek A.)

Rozhodčí: Chudoba

Diváků: 50

 

Sestava FK DK "B":

Plecháč - Dědek, Nosek M., Drinka, Strnádek - Šimůnek J., Kodytek A., Kohout, Lukeš M. - Lukeš J. (75. Bélik), Ježek M. (80. Kalenský)

 

 

V souboji dvou tradičních rivalů tentokráte zvítězila domácí rezerva, která tak pomstila květnovou prohru z Libotova, kde údajný faul na brankáře, znemožnil zisk jakýchkoli bodů. Jen pro připomenutí - v 75.minutě onoho utkání zahrávali hosté přímý volny kop a po dorážce V. Kodytkem jsme vstřelili zcela regulérní gól, který však na popud domácího laika na lajně, notně radícího hlavnímu sudímu, že došlo k faulu na brankáře, nebyl uznán. Sám reklamující se poté zcela bez emocí chlubil domácím divákům, jak náramně to s rozhodčím "ukecal", když i on sám uznal, že branka bya vstřelena regulérně, ale o této události si drazí čtenáři udělejte obrázek sami...

 

Samotné nedělní utkání, hrané na těžkém, podmáčeném terénu, přineslo první gólový příspěvek již v 10. minutě. M. Ježek se uvolnil po levém křídle a z relativně ostrého úhlu přehodil nereagujícího gólmana hostí fantastickým obloučkem - 1:0. O dalších 10 minut později se skóre měnilo podruhé, tentýž hráč zahrával přímý volný kop z nějakých 25m a prvním dorážejícím byl v chumlu hráčů "ždírnický čopr" - Tonda Kodytek. Na druhé straně měli hosté dvě šance, ale ani jednu z nich neproměnili, přičemž ta druhá po gólu vyloženě volala, když hostující forward netrefil odkrytou branku a míč napálil pouze do sítě. Otřelé nedáš dostaně vzalo za své a po ose Drinka - Lukeš J. - Kodytek A. - Šimůnek J., kdy poslední jmenovaný uklízel míč do prázdné branky, se šlo do kabin za stavu 3:0 pro domácí borce.

 

Druhý poločas v prvních 15ti minutách moc fotbalové krásy nenabídl. Nepřesnosti, spíše bojovný než pohledný fotbal - to byli hlavní aspekty této pasáže. Když už se začínalo zdát, že utkání bude mít klidný průběh, byli to hosté z Libotova, kteří nechtěli říct poslední slovo a po závaru před Plecháčovou brankou snížil na rozdíl dvou branek Pitro - 3:1. Domácí, právě probuzeni z letargie se začli znovu tlačit do útoku a utvářet si příležitsoti. Nutno však podotknout, že hosté jim k tomu dopomohli špatným odkopem od branky a to dokonce dvakrát. První příležitost však Lukeš J. spálil, podruhé však nezpanikařil, přihrál volnému Ježkovi M., který potrestal chybu hostující obrany - 4:1. To běžela 70. minuta a dalo by se říci, že bylo rozhodnuto. Opak byl však pravdou. Libotovských bylo najednou plné hřiště a nebýt několika zmařených šancí, mohl být závěr nedělního utkání daleko více dramatičtější. Branka Haaseho byla tedy ve výsledku pouze kosmetickou úpravou skóre.

Domácí tak udrželi domácí podzimní neporazitelnost a zaslouženě porazili Libotov - 4:2. Zaslouženě ne proto, že by svého soupeře výrazně přehráli, ale proto, že fotbal se hraje na góly a v této činnosti byli domácí produktivnější.

 

Diskusní téma: Libotov z Dolní Kalné bez bodu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek