Rezerva B.Třemešné "nepustila" té kalenské po obratu ani bod

01.02.2016 17:39

TJ Sokol Bílá Třemešná "B" – FK Dolní Kalná "B" 3:2 (1:1)

Branky: Čuboň, T. Otradovský, A. Žižka – Strnádek, J. Navrátil

Rozhodčí: Zlámal

ŽK: 3:1

Diváků: 40

 

Sestava FK DK "B" : Plecháč - Korda J., Kouhout, Šimůnek J., Strnádek - Lukeš J. (70. Svoboda, 80. Kalenský), Kodýtek A., Navrátil J., Lukeš M. - Běhounek , Ježek M.

 

Tradiční soupeř hostil čistokrevné dolnokalenské béčko již v sobotu ve 14:00. Hostující borci přijeli v sice kombinované, ale ryzí béčkové sestavě. V utkání slušné úrovně tahalo ze začátku za delší konec provazu domácí mužstvo. Z několika střel se však velkého ohrožení Plecháčovi branky nedostalo.  Hosté se na zteč domácí branky dostávali sporadicky, a když už se tak stalo, akce vždy ztroskotala na finální přihrávce. O to větší vytržení pak přinesla akce Strnádka, zlepšující ho se zápas od zápasu, když se po domácím rohu dostal k odraženému míči, přesprintoval takřka celé hřiště, předložil ligovou přihrávku do běhu Kodýtkovi, který "nehamounil", balon mu předložil a díkybohu, že Strnádkova bomba z malého vápna neprotrhla síť - 0:1. Hostům však radost nevydržela dlouho, protože o 5 minut později po individuální akci srovnal Čuboň. A když pak minutu před přestávku nevyužil Ježek chyby domácí obrany, kdy na něj zívala prázdná branka, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

 

 

Opatrný začátek druhého poločasu moc fotbalové krásy nenabídl. Bojovný fotbal na těžkém podmáčeném terénu toho byl jen důkazem. V 65. minutě se však zčistajasna dostal do šance J. Navrátil, jehož střelu doprostřed branky podcenil domácí brankář - 1:2. Na to, že domácí dokážou otočit zápas a získat všechny body, by si v ten moment nikdo nevsadil ani zlámanou grešli. Hosté byli najednou na koni a rychlým kontrům snad scházelo jediné - vstřelit branku. Nejblíže tomu byl hlavičkující Lukeš J., jemuž chyběli ke skórování centimetry. v 70. minutě přišel na hřiště Svoboda, který však odehrál pouze 10 minut a pro zranění byl vystřídán Kalenským. Domácí se začali postupně více prosazovat a vyrovnání bylo na spadnutí. To přišlo záhy, běžela 82. minuta a nacvičený signál rohového kopu (3 hráči stojící na brankové čáře) vzal za své a hlavičkující Otradovský s trochou štěstí vyrovnává - 2:2. O pět minut později bylo na domácí straně ještě veseleji a to, když samostatný únik proměnil s grácií Žižka. Hosté se v závěrečných minutách už nezmohli na žádný odpor a z Bílé Třemešné si tak po nadějném průběhu utkání neodvezli ani bod. Utkání s přehledem odřídil rozhodčí Vít Zlámal.