Trefa M. Lukeše z 87. minuty přinesla remízu s Černým Dolem 1:1

01.02.2016 17:38

FK Dolní Kalná "B" : Sokol Černý Důl 1:1 (0:1) pen. 3:2

Branky: Lukeš M. - Pavlíček

Rozhodčí: R. Trejbal

ŽK: 1:3

Diváků: 90

 

Sestava domácích: Navrátil st. - Bartoš V. (46. Navrátil J.), Plecháč, Drinka, Kouhout (70. Kodytek V.) - Strnádek, Kodytek A., Svoboda (75. Běhounek), Šimůnek J. - Lukeš J. (46. Lukeš M.), Ježek M.

 

Zápas tradičních soupeřů přinesl v prvních dvaceti minutách spíše bojovný fotbal, plný nepřesností a chyb na obou stranách. První kloudná akce, která hned mohla skončit brankou byla k vidění na straně hostů, kdy se do samostatného úniku dostal černodolský kanonýr Pavlíček, který však svůj nájezd zakončil vedle domácí svatyně. Tentýž hráč se v prvním poločase dostal do těchto úniků několikrát a jen díky jeho nepřesnosti či zákrokům veterána v domácí brance - Navrátila st. se mohl radovat pouze jednou. Na straně domácích byla k vidění pouze jediná větší šance, se kterou však benjamínek v kalenském dresu Strnádek naložil prachbídně. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1 pro hostující mužstvo.

 

 

Druhou půli začalo aktivněji domácí mužstvo, které se však ze začátku ne a ne propracovat ke sliběnjšímu zakončení, jelikož hostující obrana v čele s dobře známým Romanem Beneckým, byla prakticky bezchybná. Na druhé straně měl tutovku Kučeravý, kterého však Navrátil v situaci jeden na jednoho dokonale vychytal - dle mého soudu zlomový bod utkání. V 70. minutě přichází na hřiště agilní Víťa Kodytek, kterého bylo v tu ránu plné hřiště. Od 75. minuty gradující tlak domácích hráčů přeci jen vyústil ve vyrovnávací branku. Nejprve Kodytek V. pálil těsně nad, poté spálil tutovku Lukeš M. a když už se zdálo, že všechny tři body poputují do Černého Dolu se k odraženému míči dostal tentýž hráč a z velkého vápna uklidil míč přesně za tyč - 1:1. Po 90. minutách nerozhodného stavu se tedy šlo na penalty. Ve druhé sérii si "vzal" slovo Lukáš Strnádek, jenž odehrál velice povedené utkání a to dokonce na dvou postech (levá strana zálohy, předstoper) a s naprosto ledovým klidem vymetl pravý kout Smetákovy branky. Ve třetí sérii neproměnil penaltu Pavlíček, když ho vychytal hrdina utkání Navrátil a bonusový bod tedy zůstal doma. Dle hráče Půlpána, který některým protivníkům ani nepodal po zápase ruku, prý vybrečeně. Podle mě naprosto zaslouženě.