Z Lampertic si odvážíme tři body

01.02.2016 17:36

Lampertice - FK Dolní Kalná "B" 0:3 (0:2)

Branky: Drinka, Kohout, V.Kodytek
Sestava FKDK: Porkert - Svoboda, M.Nosek, Smetana, Drinka - Kohout, A.Kodytek, Dohnal, Šimůnek - Bélik (55.M.Lukeš), V.Kodytek (75.Strnádek)
Rozhodčí: R.Nývlt
ŽK: 3:2
Diváků: 122

 

Rezervní mužstvo Dolní kalné zajíždělo k utkání do Lampertic, kde se nějakou dobu nevyhrálo a ještě se sháněli na poslední chvíli lidi, tudíž záchranou ruku poskytl i áčkař Jan Smetana. Do utkání se nastoupilo v improvizované sestavě a na hře to bylo poněkud znát, když se obě mužstva marně hledala. Nakopnutí přišlo po 20 minutě hry, když po standartní situaci, vstřelil kontaktní branku Tomáš Drinka. Branka vskutku ligová, razantní střela mířena přímo do horního růžku branky, brankář stihl reagovat jen pohledem. Vzápětí se hra Kalenských zlepšila kombinačně a svého soupeře tlačila ze všech sil. Proti tomu byl však domácí brankář Lampertic, který vychytal dvě tutovky Honzy Šimůnka. Však ve 40 minutě hry proti byl Víťa Kodytek, když obral obránce o míč a řítil se sám na bránu a s přehledem zakončil. Do poločasu se už jen dohrávalo.
Ve druhém dějství šli Kalenští s dvou brankovým náskokem do zápasu velmi laxně, poněvadž domácí zahrozili z dvou ojedinělých brejků a nikdo by se nedivil, kdyby bylo srovnáno. První akci zachránil dobře chytající Vlasta Porkert, po druhé ho jistila konstrukce brány. Poté přebrali otěže hry opět Kalenští a tvořili si 100% ne-li 1000% šance, kteří mnozí z nich pohrdli…Z několik jich byla využita, bohužel, jen jedna. Nejprve nepřesný centr od Honzy Smetany, se štěstím zpracoval Víťa Kodytek, ten poslal do úniku svého bratra Antonína a ten následně naservíroval lahůdku Oldovi Kohoutovi, který neměl „problém“ se zakončením. Následně proběhlo Kalenské střídání, kde se do hry zapojil Míra Lukeš a Lukáš Strnádek. Do konce druhé části se nic „výrazného“ respektive „neproměnilo“ a Kalenská rezerva si připisuje druhé vítězství v řadě.