Přípravné utkání SK Studenec vs. FKDK

07.04.2016 12:06

SK Studenec  - FK DK 5:4 (1:4)

Sestava

Hrací doba: 2x30min

Branky: M. Šimůnek, L. Kalenský 3x

    Po delší odmlce se naším ml. žákům podařilo domluvit soupeře na poslední generálku před prvním mistrovským zápasem. Za krásného slunečného počasí nastupujeme v nedalekém Studenci proti místním borcům. Soupeř má připraveno 15-16 hráčů a náš užší kádr čítá pouze 9 hráčů, přičemž se počítalo s větší účastí.

    Utkání začalo v naši režii, po rozehrávce se zmocňujeme míče, kdy V. Korda odebírá míč Studeneckému útočníkovi, posílá na M. Šimůnka, který si doslova z protihráčů udělal kužele a střílí první kontaktní branku. V prvních desetiminutovce máme optickou převahu, do šance se dostává J. Junek, ale nastřeluje tyč. Mezitím soupeř stihl dvakrát otočit sestavu a ve vysokém tempu nás začíná přehrávat. O pár minut později bylo vyrovnáno, když soupeřův útočník prošel mezi obránci a překonává brankáře. Hráči cítili nervozitu a zbytečně ztráceli míče. Soupeř odpověděl 2 rychlými brankami a bylo vymalováno. Hráči si nevěřili, u míče byli jako druzí a postupná únava je donutila víc bránit. K posledním 10 minutám přijel na pomoc P. Mazánek a na hře se to projevilo, přesto to byl soupeř, který do poločasu střílí krásnou 4 branku z poza půlky a vymetává horní růžek branky. To už kluci slyší hvizd rozhodčího a jsou rádi, že jdou odpočívat.

    Druhá část byla v naši režii, V. Korda se posouvá do záložní řady a našim útočníkům připravuje řadu zajímavých příležitostí, neboť dvakrát unikl J. Junek, kde si vylámal zuby na brankářovi, Jo. Janhuba těsně minul zcela odkrytou bránu a P. Brych trefuje dobře postaveného brankáře. Po menším zranění J. Ježka se obměňuje brankářský post, L. Kalenský se posouvá na jeho místo a velmi oživuje hru, neboť jeho první kontakt s míčem končím v síti soupeře. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale soupeřův útok končí na dobře organizované obraně. Zajímavou šanci dostává i E. Přiklopil, ale váhal tak dlouho, že o míč posléze přišel. Po několika spálených šancí se opět prosazuje L. Kalenský.  Po dohodě se soupeřem, se poločas prodlužuje o 10minut a hra dostává zajímavý náboj. O pět minut později se ve skrumáži nejlépe zorientoval L. Kalenský a zadělává tak na velké drama! Na soupeře se valí jeden útok za druhým, nejblíže k vyrovnání měl autor tří branek L. Kalenský a hned poté P. Brych, oba hráče perfektními zákroky vychytává brankář. Studenečtí tak nakonec těsné vítězství uhájili. Po zápase se kopali tradiční pokutové kopy.

Velkou pochvalu zaslouží Ji. Janhuba s Erikem P., kteří vzhledem k věku, dokázali „poprat“ se staršími vrstevníky.

 

V. Kodytek